Honningsyltede rødbeder. Forberedelsestid. 20 minutter. Tilberedningstid: 50 minutter. Vareforbrug: 1 kilo rødbeder. Lage: 5 dl. Rødvinseddike. 5 aim. lagereddike. 1 dl. Vand. 250 gram Honning med Chili. (Den Gamle Skole) 150 gram rørsukker. 4 stiike frisk timian. 3 fed frisk hvidløg. 1 hel stjerneanis. 1 frisk rød lille chili. 1/2 stykke kanel. 6 skiver skrællet frisk ingefær. 1 spsk. Sennepsfrø. 150 gram friske skalotteløg. 10 stk. hel hvid peber. 2 spsk. Salt til kogning af de rå rødbeder. Fremgangsmåde. l: Vask og skur rødbedeme godt fri for evt. jord. Kog herefter rødbedeme i rigeligt letsaltet vand til de er møre, ca. 50 minutter, alt efter størrelse. En tændstik skal kunne gå nemt igennem rødbedeme. 2: Hæld sa vandet fra og skyl rødbedeme med koldt vand, og nu kan skrællen nemt gnides af. Skær rod og top af. Skær rødbedeme ud i pasne tykke skiver pa ca. 1/2 cm og læg dem i en skoldet krukke. 3: Kom de øvrige ingredienser i en gryde, og bring herlighederne i kog og lad småkoge i ca. 10 minutter. Hæld herefter lagen over rødbedeme. Lad sa rødbederne trække i mindst 3 uger før der spises af dem. Vores 8 millioner lokale medarbejdere henter honning i den bornholmske natur til alle vores produkter. |
||||
Til Frank Truberg |