Stikkelsbær kompot med honning af ren nektar fra skov og mark. En god ledsager til den kraftige eller fede råmælks brie. Vareforbrug: En god krukke og kan holde sig flot på køl. ½ kilo friske modne stikkelsbær. 200 gram honning af ren nektar fra skov og mark ( Den Gamle Skole). 1 stang vanille. 1 spsk. Sennepsfrø. 1 dl. Vand. Fremgangsmåde: 1: Skyi og nip stikkelsbærrene, hældes over i en tykbundet gryde sammen med den flækkede vanillestang, sennepsfrø, vand og honning. 2: Koges ind ved svag varm og under hyppig omrøring med træske ind til vandet er fordampet og en lidt sirups artigt konsistens er opnået. 3: Kompotten hældes over i et skoldet glas og opbevares på køl indtil servering. Serveres til ostebordet og er forrygende til kraftige blåskimmeloste feks: Bomholmsk Danablu eller fede hvidskimmeloste råmælks brie osv. |
||||
Til Frank Truberg |