Stikkelsbær kompot med honning af ren nektar fra skov og mark.

En god ledsager til den kraftige eller fede råmælks brie.

Vareforbrug:

En god krukke og kan holde sig flot på køl.

½ kilo friske modne stikkelsbær.
200 gram honning af ren nektar fra skov og mark ( Den Gamle Skole).
1 stang vanille.
1 spsk. Sennepsfrø.
1 dl. Vand.

Fremgangsmåde:

1: Skyi og nip stikkelsbærrene, hældes over i en tykbundet gryde sammen med den flækkede
vanillestang, sennepsfrø, vand og honning.

2: Koges ind ved svag varm og under hyppig omrøring med træske ind til vandet er fordampet og
en lidt sirups artigt konsistens er opnået.

3: Kompotten hældes over i et skoldet glas og opbevares på køl indtil servering.

Serveres til ostebordet og er forrygende til kraftige blåskimmeloste feks: Bomholmsk Danablu
eller fede hvidskimmeloste råmælks brie osv. Note: no space for the text!
Til Frank Truberg