Forberedelsestid 20 minutter.
Antal Personer:
6.
Vareforbrug: En frisk Unghane ca. 2 kilo.
3 tsk. hakkede rød chili.
2 fed hvidløg. 2 tsk. knust peberkorn.
4 spsk. Honning med Ingefær.
spsk. Soja sauce ( gerne tamari)
saften fra 1 frisk lime. (citronsaft
kan erstatte lime)
30 gram hakket smør. 1 tsk. Stødt gurkemeje.
Fremgangsmåde:
1:Forvarm ovnen til 180 grader.
2: Skær Unghanen ud i to halve, ved
at skære ned langs rygraden og brystbenet. Læg kødet med skindsiden
opad på risten over bradepanden og stik vingespidserne ind under,
så de ikke brænder på under stegningen.
3: Bland chili, hvidløg, peberkorn
og honning som lige er lunet op til let flydende, i en foodprocessor
til det er jævnt. Tilsæt sojasauce, gurkemeje og limesaft, der er
godt blandet.
4: Smør krydderiblandingen godt jævnt ud over Unghane
stykkerne, læg smør klumper ovenpå og steg i 45-55 minutter til kødet
er gennemstegt, til skindet har fået en flot varm rød/gullig farve.
Serveres
med masser af grønsalat og feks. Jasmin ris.
Krydder/honningstegt Unghane.