Forberedelsestid 20 minutter.
Antal Personer: 6.

Vareforbrug: En frisk Unghane ca. 2 kilo.
3 tsk. hakkede rød chili. 2 fed hvidløg. 2 tsk. knust peberkorn.
4 spsk. Honning med Ingefær. spsk. Soja sauce ( gerne tamari)
saften fra 1 frisk lime. (citronsaft kan erstatte lime)
30 gram hakket smør. 1 tsk. Stødt gurkemeje.

Fremgangsmåde:
1:Forvarm ovnen til 180 grader.

2: Skær Unghanen ud i to halve, ved at skære ned langs rygraden og brystbenet. Læg kødet med skindsiden opad på risten over bradepanden og stik vingespidserne ind under, så de ikke brænder på under stegningen.

3: Bland chili, hvidløg, peberkorn og honning som lige er lunet op til let flydende, i en foodprocessor til det er jævnt. Tilsæt sojasauce, gurkemeje og limesaft, der er godt blandet.

4: Smør krydderiblandingen godt jævnt ud over Unghane stykkerne, læg smør klumper ovenpå og steg i 45-55 minutter til kødet er gennemstegt, til skindet har fået en flot varm rød/gullig farve.

Serveres med masser af grønsalat og feks. Jasmin ris.
Til Frank Truberg
Til forsiden
Krydder/honningstegt Unghane.