Til Frank Truberg
Østersø sild i anishonning og hindbær vineddike.

6 personer.

Vareforbrug:

12 sma fine rensede Østersø sildefileter.
8 spsk. Rugmel.
2 dl. Hindbær vineddike.
1/2dl.Vand.
2 dl. Honning med Anis (Den Gamie Skole).
1 knust stjerneanis,
20 hindbær friske eller frost.
1/2 dl. Rapsolie.
Salt og friskvasmet hvid peber.

Fremgangsmåde:

1: Rygfinnen klippes væk, og sildefileerne krydderes pa kød siden med lidt salt og peber.
Vendes i rugmel og steges sprøde og gyldne i rapsolie.
Herefter lægges sildefileerne pa fedtsugende papir.

Lagen:

2: Vand, anishonning samt den knuste stjerneanis koges sammen ca. 5 minutter, det sidste halve
minut tilsættes de hele friske hindbær, og lagen stilles herefter pa køl.

3: Nar lagen er blevet kold, tilsættes hindbær vineddiken efter smag og temperament
og hældes over de nu kolde silde fileter.
Skal helst stå natten over inden sildene serveres og kan evt. pyntes pa toppen
med en håndfuld friske hindbær og en håndfuld friske dildkviste. Til forside Opskrifter Vores 8 millioner lokale medarbejdere henter honning i den bornholmske natur til alle vores produkter.
Til forsiden