Det for børn.
Hjemmelavede sunde havregrynsstænger med honning.

Antal: 10-12.

Vareforbrug:

300 gram havregryn.
50 gram rørsukker eller alm. melis.
1 1/2 spsk. Flydende mandel/abrikos honning ( Den Gamle skole).
100 gram blandede,
tørrede tropiske frugter (kan købes færdigblandet i supermarked )
100 gram usaltet smer.

Fremgangsmåde:

1: Tænd først ovnen og stil den på 180 grader. Beklæd et ildfast fad pa ca. 12 x 24 cm med bagepapir.
2: Hæld havregryn, sukker og honning op i en rummelig skal eller dej fad, tilsæt så de tørrede frugter
og bland det hele rigtigt godt.
3: Smelt smørret ved lav varme ( det må ikke brune) hæld herefter havregrynsblandingen i og rør godt rundt.
4: Herefter hældes blandingen over i det ildfaste fad i et jævnt lag, dejen presses godt ned med
bagsiden af en ske. Og bages så i 15-20 minutter til gyldenbrun. Tag den ud og køles lidt af i fadet,
inden den skæres ud i pasne stænger.
Disse himmeriges mundfulde kan spises som de er, eller bruges til is desserten eller en snacks i madkassen.
Til forsiden
Til Frank Truberg