Vareforbrug:
8-10 personer.
1 kilo friske torskefileter med skind
men uden ben.
150 gram fyldende Honning med Anis ( Den Gamle Skole)
- 1/2
spsk. groft knuste fennikel frø,
100 gram brun farin.
1/2 tsk. Friskmalet
sorte peberkom.
150 gram fint havsalt.
Fremgangsmåde:
1: Bland sukker
og honning, havsalt og krydderierne sammen. Drys lidt af blandingen
i bunden af
et total rent fad med lidt kant der passer til fileternes
størrelse.
2: Læg torskefileterne med skindsiden nedad prik kødet med
en gaffel godt over det hele.
Gnid resten af krydderblandingen over
fisken.
Læg et stykke pergament papir over torskefileterne og stil
fileterne let i pres i 24 timer på køl.
3: Skrab grundigt marinaden
af torskefileterne med en kniv. Opbevar torskefileteme i op til 2
- 3
dage i køleskabet.
Ved serveringen skæres torskefileterne ud i tynde
skiver og lægges pa toast og servers feks. Med en
sprød rosenkåls salat
Rå
rosenkåls blade vendt i Biavlerens Sennep med lidt fløde og masser
af frisk hakket dild.