Andesalat med chilihonning sauce.
Til Frank Truberg
En Kinamand på spil.

Vareforbrug:

4 personer.

2 andebryster ( Hovedret )
1 andebryst ( Forret )
et par håndfulde frisk sprød salat
1 stilk bladselleri
2 forårsløg.
1/2 agurk.




Chili/honning sauce:

1 dl. fiskekryddersauce.
4 spsk. limesaft.
1 fed hvidløg.
4 spsk. Honning med chili
1 stor hakket grøn chili
uden kerner.
2 finthakkede skalotteløg.
Fremgangsmåde:

1: Skindsiden på andebrystet ridses i små fine tern og gnides med salt.
Brunes på en tør pande med skindsiden nedad.
Færdigsteges ved svag varme i ca. 14 minutter, vendes flere gange under stegningen.
Efter endt stegning lader man andebrystet hvile under let pålagt folie i 15 minutter.

2: Ingredienserne til saucen koges op under omrøring i ca. 2 minutter.

3: Salaten skylles, slynges fri for væde. Forårsløgene og selleri skylles, og det hele snittes fint.
Agurken halveres, befries for kerner og skæres i skiver.

4: Salaten fordeles på et fad eller 4 tallerkener. Andebrystet skæres i tynde skiver og fordeles på salaten. Selleri og forårsløg drysses over. Lige før anretning hældes den varmesauce over og retten serveres straks.
Til forsiden