Andesalat med chilihonning sauce.
En Kinamand på spil.
Vareforbrug:
4
personer.
2 andebryster ( Hovedret )
1 andebryst ( Forret )
et par håndfulde
frisk sprød salat
1 stilk bladselleri
2 forårsløg.
1/2 agurk.
Chili/honning sauce:
1 dl. fiskekryddersauce.
4 spsk.
limesaft.
1 fed hvidløg.
4 spsk. Honning med chili
1 stor hakket grøn
chili
uden kerner.
2 finthakkede skalotteløg.
Fremgangsmåde:
1: Skindsiden
på andebrystet ridses i små fine tern og gnides med salt.
Brunes på
en tør pande med skindsiden nedad.
Færdigsteges ved svag varme i ca.
14 minutter, vendes flere gange under stegningen.
Efter endt stegning
lader man andebrystet hvile under let pålagt folie i 15 minutter.
2:
Ingredienserne til saucen koges op under omrøring i ca. 2 minutter.
3:
Salaten skylles, slynges fri for væde. Forårsløgene og selleri skylles,
og det hele snittes fint.
Agurken halveres, befries for kerner og skæres
i skiver.
4: Salaten fordeles på et fad eller 4 tallerkener. Andebrystet
skæres i tynde skiver og fordeles på salaten. Selleri og forårsløg
drysses over. Lige før anretning hældes den varmesauce over og retten
serveres straks.