Til Frank Truberg
Krydderet / honning morgenmads brød for hele familien.
Vareforbrug:
Ca 12 skiver.
3 store æg.
40 gram rørsukker.
250 gram flydende Honning med Hasselnødder (Den Gamle Skole).
11/4 dl kærnemælk.
125 gram hvedemel.
125 gram boghvedemel.
2 spsk. Bagepulver.
Fintreven skal af 2 appelsiner.
2 spsk. grofthakkede hasselnødder.
1 tsk. Fem- krydderi (Man kan hos kinesiske købmaend uden problemer finde dette.)
Fremgangsmåde:
1: Forvarm ovnen til 170 grader og smør en brødform med lidt smeltet smør.
Formen skal have målene ca. 12 x 20 cm.
2: Pisk så æg og sukker sammen i en stor skål over et vandbad, man kan bruge en håndmikser, så
bliver man ikke træt i armene.
Pisk til blandingen bliver tyk, hvid og skummende.
3: Tag vandbadet af varmen men lad skålen med blandingen stå i det varme vand.
4: Lun honning og mælken op i en lille gryde og pisk det gradvist i æggemassen til blandingen er
heljævn.
5: Tilsæt så fem- krydderi mel og bagepulver i ægge blandingen og dette vendes forsigtigt i med en
gummiskraber, tilsæt til sidst den revet appelsin skal i.
6: Hæld så forsigtigt dejen op i den smurte form, drys de hakkede hasselnødder over og bag brødet i
45 minutter indtil det er hævet rigtigt godt og har fået en hård og flot gylden overflade.
Lad brødet hvile i formen 10 minutters tid inden det vendes ud pa en rist og stilles til afkøling.
Dette brød smager bedst samme dag friskbagt og er rigtigt god med en god frugt kompot eller
marmelade på.
Til forsiden